Informácie k Testovaniu 9 - 2015

 Informácie k Testovaniu 9 2015

 

 Všeobecné informácie k testovaniu

  Testovanie 9 sa uskutoční v stredu 15.apríla 2015   z predmetov matematika (MAT) a slovenský jazyk a literatúra (SJL).

 Náhradný termín Testovania 9 je utorok 21.apríla 2015.

Žiaci budú môcť použiť tieto povolené pomôcky:  kalkulačky, písacie potreby (modré alebo čierne guľôčkové pero) a rysovacie potreby.

 Testovanie začína o 8.00 hod. MAT (60 minút) – 20 úloh (10 úloh s krátkou  odpoveďou + 10 úloh s možnosťou výberu odpovede).

Po prestávke približne o 9.40 hod. SJL (60 minút) – 25 úloh s možnosťou výberu odpovede.

 Novinkou T9-2015  je elektronické testovanie.

 Informácie k elektronickému testovaniu

 

          Naša škola je zaradená do projektu Ministerstva školstva SR realizovaného Národným ústavom certifikovaných meraní (NÚCEM) s názvom Zvyšovanie kvality vzdelávania na ZŠ a SŠ s využitím elektronického testovania, ktorého súčasťou je zavedenie elektronického Testovania 9 (v minulosti tzv. Monitor 9). V tomto roku sa na vybraných školách preveruje tento spôsob testovania – žiaci miesto písomnej formy testu pracujú primárne na počítači. Naša škola patrí medzi školy, ktoré preverujú v praxi tento spôsob testovania. V súčasnosti si už všetci deviataci na našej škole odskúšali na skúšobných testoch túto formu napriek tomu, že naša škola nie je zaradená medzi školy, na ktorých prebehne elektronické testovanie.

          Elektronické testovanie je novinkou, ktorá sa postupne zavedie na všetky školy. Obidve formy testovania – elektronická alebo papierová – sú rovnocenné, obsah testových úloh je rovnaký.

         Bližšie informácie nájdete v materiáli NÚCEM Informacny_bulletin_pre_rodicov, na stránkach NÚCEM – www.nucem.skwww.etest.sk.

 

 

 

Vydané dňa: 25. februára 2015 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové