Okresná súťaž Hviezdoslavov Kubín - 2015

 

Okresná súťaž Hviezdoslavov Kubín - 2015

 

 Dňa 24. marca sa v našej škole zišli recitátori z celého Trenčianskeho okresu, aby si mohli „zmerať“ svoje sily medzi sebou.  V tomto roku táto známa recitátorská súťaž oslavuje 61. výročie založenia. Prvý Hviezdoslavov Kubín sa konal v roku 1954. Odborný garant je Národné osvetové centrum, hlavný organizátor Mestské kultúrne stredisko v Dolnom Kubíne. Hviezdoslavov Kubín sa stal oslavou krásy slovenského jazyka a uctením si kultúrnych tradícií, ktoré majú v živote každého národa svoje nezastupiteľné  miesto. Je dôkazom toho, že sme zrelý národ, ktorý má vlastný jazyk, ktorý si ctíme a vážime a sme naň hrdí. Pestovať a skrášľovať svoj vlastný jazyk znamená nielen upevňovať svoju národnú identitu, ale zároveň vzdať úctu všetkým tým, ktorí históriu a kultúru Slovenska a slovenčiny začali písať.

 

V poézii a próze sa predstavili žiaci z viacerých škôl, naša tento rok nechýbala. Reprezentoval nás Riško Berith z 5. A triedy. Vo svojej kategórii (II. kategória próza) získal krásne druhé miesto, za ktoré mu srdečne gratulujeme.

 

Okrem prednesu v súťažných kategóriách sa prvý raz predstavilo aj školské divadielko, ktoré vedú pani učiteľka Berithová a pani Berithová staršia. Získalo si veľký úspech. Mladí herci zahrali predstavenie s názvom Materinská láska a stvárnenie bolo naozaj dojímavé.

 

 

 

 

 

 

 

Vydané dňa: 10. apríla 2015 Rubrika: Články Pridať na Facebook

ZŠ Melčice-Lieskové